Začiatky hokeja v Zlatých Moravciach

Pred časom nám na našu mailovú adresu napísal p. Jozef Ozábal správu, ktorá sa týka pravdepodobne úplných začiatkov hokeja v Zlatých Moravciach. Zo správy p. Ozábala citujem:
„V pozostalosti po mojom otcovi som našiel foto a poznámky môjho otca o začiatkoch hokeja v Zlatých Moravciach. V prílohe Vám posielam ako foto tak aj vzpomienku môjho otca Jozefa Ozábala (spísaná na požiadanie pána Tibora Rakovského) na počiatky hokeja v Zl. Moravciach. Otecko s celou svojou rodinou (mama, otec a 9 súrodencov) žili v Zl. Moravciach v rokoch 1922 až 1940. Môj dedko, tiež Jozef Ozábal, bol v tých časoch školským inšpektorom vo Vašom meste. V tom čase to bola v oblasti Zl. Moraviec a celého Ponitria známa rodina. Podľa vzpomienok bol môj otec pri vzniku hokeja v Zl. Moravciach.“

p. Ozábal nám poskytol z pozostalosti po svojom oteckovi fotky a materiály, o ktoré ho poprosil p.Rakovský, ktorý tieto informácie chcel použiť v pripravovanej publikácii „História športu a telovýchovy v Zlatých Moravciach“. Či táto publikácia vyšla neviem a túto informáciu nemá ani p. Ozábal. Prosím ak máte niekto informáciu o tejto publikácii pošlite nám správu.

Chcem sa srdečne poďakovať p. Ozábalovi za cenné informácie o počiatkoch hokeja v Zlatých Moravciach. Prosím prečítajte si informácie z priložených dokumentov, ktoré spísal p. Ozábal p. Rakovskému.

Hokej v Zlatých Moravciach_1 Hokej v Zlatých Moravciach_2 Hokejový zápas

 

 

 

List od Rakovsky Tibor - šport v Zlatých Moravciach šport v Zlatých Moravciach- Otazky Oteckove poznámky k športu v Zlatých Moravciach  odpoveď na otázku 7

 

 

 

Hokejisti Z.F.C Zlaté Moravce 1934-35 s jej popisom urobenom na jej rube.

Dorastenecké mužstvo Zlatých Moraviec okolo rokov 1930-1932.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.